Автор: admin
Публикувано на: 03.08.2010 22:03:13

Рейтинг:

В
Ако до момента сте си мислили, че можете да се отървете от спийд камерите, защото знаете как да ги излъжете, то с новата разработка на швейцарската компания Multanova просто си избийте от главата, че има шанс това да се случи.

Наскоро в град Лозана (Щвейцария) е завършил първият тримесечен тест на спийд камерата Trafistar SR590, която може да следи едновременно 22 превозни средства на разстояние повече от 500 метра.

Технологията е в състояние да записва 10 нарушителя в един и същи момент, като освен обичайните нарушения за шофиране с превишена скорост и минаване на червен светофар, тя фиксира игнорирането на стоп знаците, неосигуряването на предимство на пешеходци, излизането от пътната маркировка и др.

Trafistar SR590 използва две камери, като едната е с много висока прецизност и записва всичко случващо се с 6 кадъра в секунда, а другата е стандартна и прави снимки на лицата на нарушителите.

След като са завършили първите три тестови месеца, от главното полицейско управление на град Лозана са изключително доволни от резултатите, но камерата Trafistar SR590 ще бъде въведена в експлоатация най-рано през 2011г.

Галерия Trafistar SR590
В Европа се появи суперинтелигентна спийд камера
Читателски коментари

Фестър 2010-11-22 23:06:23 0 отговори

Фестър

Швейцария е една чифутска и алчна държавица!Много е красива и няма много за критикуване,но това вече е прекалено.Камерите са на всеки 10 метра.Да се чуди човек километрежа ли да гледа или пътя!Всичко е с цел печалба от населението:(

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg