Автор: admin
Публикувано на: 14.08.2009 00:38:52

Рейтинг:

Триточковият
Преди 50 години, през 1959-та шведската компания Volvo започва да монтира в някои свои модели триточкови предпазни колани, превърнали се в последствие в стандартно оборудване за всеки автомобил и спасили милиони човешки животи.

Изобретател на триточковия предпазен колан, който е признат от немския патентен регистър като едно от осемте най-велики творения в историята на човечеството,  е инженерът на Volvo Нилс Болин. Само през първата година, когато коланите започнали да се монтират масово в автомобилите, те са спасили хиляди човешки животи и са предпазили от контузии милиони хора.

След като автомобилните компании се убедили в надеждността на триточковите предпазни колани, повечето от тях започнали да ги монтират в своите модели, като според специалисти те повишават шанса за оцеляване на пътниците при катастрофа с 50%.

Пърава държава, която е въвела задължителното пътуване с предпазни колани, както на предните, така и на задните пътници е Австралия, през 70-те години. Глобите за нарушителите били много сериозни, но това довело до 20% по-малко смъртни случай при катастрофи.

Триточковият предпазен колан навърши 50 години
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg