Автор: admin
Публикувано на: 13.09.2009 23:29:56

Рейтинг:

Toyota
На предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, Toyota ще представи концептуалния Auris HSD Full Hybrid, на чиято база ще бъде изграден сериен модел, който ще се появи на пазара през втората половина на 2010-та.

В сравнения със стандартния Auris, хибридният е получил някои леки стайлинг промени, довели до подобряване на аеродинамичните му показатели. Това са новите брони, модифицираната радиаторна решетка, по-големият заден спойлер и добавеният дифузер отзад.

Auris HSD Full Hybrid е оборудван също с нови амортисьори, свалили автомобила с 20мм. към пътя, и 18-инчови алуминиеви джанти, облечени с гуми с ниско съпротивление, а покривът на колата представлява слънчев панел, доставящ електричество на някои от системите в превозното средство.

Според Toyota, Auris HSD Full Hybrid е повратна точка в плана на компанията за оборудване на основните си европейски модели с хибридни технологии. Производството на колата ще се осъществява в британския завод в Бърнастън.

От Toyota все още не оповестяват каква е хибридната система на автомобила, но се очаква тя да е идентична с тази на модела Prius. Това ще рече 1.8-литров бензинов двигател, комбиниран с електромотор и пакет никело-металхидрдни батерии, като общата мощност на колата е 134к.с.

Японската компания съобщава, че хибридният Auris ускорява от 0-100км/ч. за около 10 секунди, а отделяните CO2 емисии от него са по-малко от 100гр/км. Става ясно също, че автомобилът може да измине само 2км. в изцяло електрически режим, при скорост до 50км/ч. 
 

Галерия Toyota Auris HSD Hybrid
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg