Автор: admin
Публикувано на: 17.02.2010 22:35:35

Рейтинг:

Температурите
Въпреки снежния старт на седмицата на модата Mercedes-Benz (11-18 февруари 2010) тентите в Браян парк са нагорещени заради нюйоркия дебют на новия Mercedes-Benz SLS AMG и новия E-Class Cabrio.
 
Преди старта на продажбите през април 2010-та, моделът на Mercedes SLS AMG е най-ревностно очакваната спортна кола на международния автомобилен пазар от години, като клиенти вече се редят на опашка, за да подадат поръчките си. Появата му в Ню Йорк е на модния подиум в Браян парк, обстновка, която съответства на неговия статус - повече от 60 дизайнери представят своята есенна колекция и повече от 100 000 гости се очаква да посетят шатрите по време на „прощалния” моден спектакъл преди шоуто да се премести в Линкълн център през септември. 
 
Mercedes-Benz SLS AMG със своите иконични врати тип „криле на чайка” и иновативна технология е вдъхновен от дизайна на модела от 1954-та 300 SL “Gullwing”, който беше представен преди 56 години на автомобилното изложение в Ню Йорк. SLS AMG е първият автомобил изцяло разработен от AMG и се предлага в девет различни цвята, а процесът на боядисване e единствен по рода си и прави боята да блести като течен метал.
 
Спортният интериор на SLS AMG се отличава с изпълнение в стил “авиационен инженеринг”. Таблото е с формата на крило, дизайнът на централната конзола наподобява командно табло на реактивен самолет, а четирите въздушни отвора напомнят самолетни двигатели. Спортните седалки са тапицирани с ръчно съшита най-фина кожа и се предлагат в седем различни цветови комбинации, включително шевовете и кантовете. 
 
Двигателят на SLS AMG е конструиран на AMG принципа "един човек, един двигател”, при който всеки двигател е изцяло ръчно изработен от един единствен механик във високотехнологичната фабрика Алфалтербах в Германия. Моторът е осем цилиндров, 6.2-литров, предно разположен и достига 563 к.с., като така автомобилът ускорява до 100 к.ч. за по-малко от четири секудни.
 
Иновативният автомобилен дизайн в модните шатри не се ограничава само до SLS AMG. Показан е също E-Class Cabriolet, новият двуврат, четириместен кабриолет на Mercedes-Benz, който се присъединява към 9-то поколение на семейството на E-Class наред със седан, купе и комби версиите. 
 
За да защитят мотото "четири сезона, четири пътника" целогодишното ползване на автомобила е било топ приоритет за инженерите на новия E-Cabriolet и те са създали уникални характеристиките, които осигуряват удоволствие от шофиране с отворен покрив през всички сезони. Такава е електрическата система AIRCAP®, която отвежда вятъра. Тя се активира с натискането на един бутон и значително намалява турболенцията в купето, като създава басейн от топъл въздух около пътниците. Системата AIRCAP® е освободена от процедурата по инсталация на конвенционалните дефлектори срещу вятър, не ощетява достъпа до задните места и не разваля изчистените линии на кабриолета. Като допълнително оборудване се предлага и последното поколение на отоплителната система AIRSCARF® интегрирана в предните седалки, която обдухва с топъл въздух областта на врата и раменете като невидим шал.
 
Удобното пътуване със закрит автомобил е осигурено от мекия покрив, който се получава като стандарт и осигурява високо ниво на обезшуменост на купето. Със затворен покрив, интериорът на E-Class Cabriolet е сред най-тихите в своя клас. Покривът може да бъде отворен или затоврен с натискането на един бутон за 20 секунди дори в движение до 40 км в час.
 
“С напълно обновен екстериор, нови системи за сигурност и лайфстайл характеристики, четириместният кабриолет ще осигури радост и спокойствие за онези, които обичат да шофират със свален покрив,” казва Лиса Холадей, марктинг мениджър Mercedes-Benz САЩ.  “Този кабриолет е еквивалент на малката черна рокля, която е подходяща за всеки случай”, допълва Халадей.
 
Новият SLS AMG и E-Class Cabriolet ще бъдат на разположение в продажбените центрове на Mercedes-Benz по света от пролетта на 2010-та.

Температурите се покачиха по време на Mercedes-Benz Fashion Week в Ню Йорк
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg