Автор: admin
Публикувано на: 23.10.2009 01:32:20

Рейтинг:

Subaru

Концептуалният хибриден хечбек на Subaru, за който компанията разкри информация и снимки преди няколко седмици, беше представен официално пред журналисти на 41-вото автомобилно изложение в Токио.

Subaru Hybrid Tourer е оборудван с хибридна задвижваща система, която е първата в света с боксеров двигател (2.0-литров). Освен него, тя включва също два електромотора и комплект литиево-йонни батерии.

Единият електрически агрегат е 10-киловатов, разположен в предната част на автомобила, като неговата функция е да генерира енергия за поддържащите системи на автомобила. Другият е с мощност 20kW и се използва за задвижване на задните колесници при ниски скорости, внезапно ускорение, изкачване на стъмни наклони и сурови метеорологични условия.

Концептуалният Hybrid Tourer на Subaru е оборудван с технология за регенериране на енергия от спирачките, старт/стоп система, безстепенна CVT трансмисия. Задвижването се предава към четирите колела, а отварящите се нагоре врати допълнително подсилват екстравагантния вид на автомобила.

Subaru Hybrid Tourer притежава и системата за видеонаблюдение Eyesight +, благодарение на която водачът има възможност постоянно да следи какво се случва около превозното средство чрез няколко камери. Технологията засича абсолютно всички участници в движението и насочва шофьора към най-удачните действия, които може да предприеме.

За момента не е известно какви са техническите и динамичните характеристики на концепцията, но се очаква тя да има сериен модел, който да се появи на пазара най-рано през 2012г. 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg