Автор: admin
Публикувано на: 19.07.2010 23:05:12

Рейтинг:

Стартираха
В началото на тази седмица, Балкан Стар Мотърс стартира продажбите на изцяло новото Mitsubishi ASX, което направи дебют на тазгодишното изложение в Женева.

Кросоувърът използва обща платформа с Outlander, като двата модела споделят 70% общи компоненти. ASX е по-малък и значително по-лек (с около 300кг.), но въпреки това може да се похвали със същата здравина.

Mitsubishi ASX се предлага с новия 1.8-литров DiD двигател на компанията, който въпреки по-малката кубатура от своя предшественик 2.0 DiD (140к.с.), разполага с мощност от 150к.с., а максималният му въртящ момент достига 300Нм. и е наличен в диапазона 2 000 - 3 000об/мин.

Тайната на агрегата се крие най-вече в иновативната електронна система за управление на работата на газоразпределителните клапани и VG-компресора с променлива геометрия, повишаващ ефективността както при ниски, така и при високи обороти.

Mitsubishi ASX е наличен в България и с 1.6-литров бензинов двигател, базиран на 1.5-литровия, използван от модела Colt. Неговата мощност е 117к.с., а максималният му въртящ момент - 154Нм. при 4 000об/мин.

И двете модификации на кросоувъра се предлагат с екологичния пакет ClearTec, включващ старт/стоп система, електрическо усилване на волана, регенерация на енергията от спирачките и гуми с ниско съпротивление. Благодарение на него, средният разход на гориво при дизеловата е 5.5л/100км., а при бензиновата - 5.9л/100км.

Галерия Mitsubishi ASX
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi ASX
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg