Автор: admin
Публикувано на: 17.03.2010 22:59:34

Рейтинг:

Стъкло
Докато повечето автомобилни компании са се съсредоточили в подобряването на светлините на своите модели, за да могат водачите да забелязват по-лесно пешеходци, маркировки и знаци, от GM са намерили много по-надеждно решение на проблема.

Американският концерн разработи нова технология, която позволява информацията за пътна маркировка, хора, животни и други да се визуализира на предното стъкло, като те биват засичани от сензори и камера за нощно виждане.

Технологията позволява на водача да вижда обектите на пътя дори при дъждовно време и мъгла, а специални лазерни линии показват краищата на пътното платно. Системата ще бъде много подходяща за по-възрастни хора и шофьори със слабо зрение.

За първи път информация за тази революционна технология е била обявена през 2008г., но всъщност GM работи по проекта от 1988г. От компанията посочват, че нейните тестове продължават, като ще можем да я видим приложена в техен модел след 6-7 години.


Стъкло на GM помага на водачите да виждат по-добре
Стъкло на GM помага на водачите да виждат по-добре
Стъкло на GM помага на водачите да виждат по-добре
Стъкло на GM помага на водачите да виждат по-добре
Тагове: GM, Любопитно
Читателски коментари

Анонимен 2010-03-22 17:20:06 0 отговори

Анонимен

napalno sam saglasen s sistemata za dupkite ,she triabva da dobavat i sistema za otchitane na karuchkite noshtno vreme ,zashtoto se dvijat kato senki......

Анонимен 2010-03-18 12:32:12 0 отговори

Анонимен

За българия ще е много подходящо системата да визуализира дупките по пътното платно с обозначени диаметър и дълбочина, та да знаем коя по-плитка дупка да изберем !

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg