Автор: admin
Публикувано на: 12.03.2009 02:58:07

Рейтинг:

Снимки

Индийската компания Tata представи официално европейската версия на модела Nano, на изложението в Женева, а сега разпространи снимки и подробна информация за автомобила.

Както вече Ви съобщихме, четириместният миниавтомобил ще се продава в Европа за 5 000 евро, а не за 2 500 долара, каквато е цената му в Индия. Причината за това е, че той е получил значителни подобрения по външния си вид и е станал доста по-сигурен, за да може да отговори на европейските изисквания.

Версията на Tata Nano за Стария континент е със същата широчина (1,58м.) и височина (1,60м.) на купето като азиатската, но дължината и е нараснала с 0,19м. до 3,29м. Разстоянието между предната и задната ос на автомобила е 2,28м.

Двигателят на малката кола е трицилиндров, бензинов, отговарящ на европейския стандарт Euro5. Не се съобщава каква е неговата мощност, но средният му разход на гориво е около 4л. на 100км. пробег, а отделяните CO2 емисии - 96гр/км.

От Tata твърдят, че европейският Nano е получил и значителни подобрения по сигурността. В стандартното оборудване на малкия градски автомобил влизат две предни въздушни възглавници и системите ABS и ESP. 


Галерия Tata Nano Европа
Тагове: Tata, Tata Nano
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg