Автор: vladi
Публикувано на: 13.06.2011 12:20:50

Рейтинг:

Skoda

Всяка година по едно и също време на Соленото езеро в Боневил се събират разработчици на бързи автомобили от цял свят, които тестват какви са възможностите на конструирани от тях машини.

Тази година в събитието ще вземе участие и Skoda със специално създадената за целта Octavia vRS, която е разработена в сътрудничество с компанията REVO Technik, като целта на чехите е автомобилът да развие скорост от 320км/ч.

Skoda Octavia vRS разчита на доработена версия на стандартния 2.0-литров TSI двигател, която е оборудвана с огромен турбокомпресор с марка  Garret и ползва високооктанов бензин.

В резултат на извършените подобрения по агрегата, автомобилът вече разполага с мощност от 600к.с., а максималният му въртящ момент достига  450Нм. Според Skoda, това е достатъчно, за да позволи развиване на скорост от 322км/ч.

Разбира се, за да се постигне подобна производителност се е наложило да бъдат извършени и доста други механични промени, както и да бъдат монтирани предпазна клетка в интериора, противопожарна система и парашут за спиране.

Octavia vRS е получила изцяло ново окачване на K&W, намалило клиренса с цели 80мм., диференциал с ограничено приплъзване, алуминиеви капаци на 15-инчовите джанти, които от своя страна са облечени с гуми Goodyear Eagle Land Speed.


Skoda Octavia vRS ще чупи рекорди в Боневил
Skoda Octavia vRS ще чупи рекорди в Боневил
Тагове: Skoda, Skoda Octavia
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg