Автор: admin
Публикувано на: 15.05.2009 13:34:13

Рейтинг:

Ще

Montreal е един от култовите модели на Alfa Romeo от 70-те години на миналия век. Неговата концепция е била показана през 1967г. на изложението в Монреал (Канада), а продуктовата му версия е дебютирала на автосалона в Женева през 1970г.

Оригиналният Alfa Romeo Montreal е с 2.6-литров V8 двигател, чиято мощност е 200к.с. при 6 400об/мин. Посредством петстепенна механична скоростна кутия, задвижването се предава към задните колела. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 7.4сек. и развива максимална скорост от 220км/ч.

В последните години, автомобилните компании масово започнаха да възраждат стари модели, което е станало причина дизайнерът Карл Сандърс да създаде своя концепция на бъдеща Alfa Romeo Montreal.

Автомобилът е проектиран върху платформата, която използват настоящите модели Brera и 159, като замисълът е с него Alfa Romeo да навлязат подобаващо на американския пазар през 2011г.

Концепцията е запазила дизайнерските черти на оригиналния Montreal, но е получила и някои характерни линии за настоящите модели на италианците и по-конкретно от 8C Competizione.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg