Автор: vladi
Публикувано на: 13.12.2010 10:40:51

Рейтинг:

Shelby

От много години Shelby създава едни от най-добрите доработки на Mustang, поради което те се продават от официалните дилъри на Ford. С последния си проект обаче компанията се готви да надмине себе си.

За разработването на прототипа Shelby Code Red американските тунери са обединили сили с партньорите си Nelson Racing Engines, като за момента от автомобила има само една бройка и не е ясно дали той ще влезе в серийно производство.

Shelby Code Red е оборудван с 5.4-литровия двигател на Mustang, чиято мощност обаче е увеличена до невероятните 1 000к.с., а максималният му въртящ момент достига 1 400Нм. От компанията Nelson Racing Engines, която е разпространила снимките и видеоклипа, твърдят, че Shelby Code Red е в състояние да развива 200 мили в час, което е около 320км/ч.

Машината разполага също с 20-инчови джанти, 6-бутални спирачни механизми и шестстепенна трансмисия с двоен съединител. Представители на двете компании споделят, че вече две години работят по проекта, което ни кара да мислим, че трудът им едва ли ще отиде на вятъра и автомобилът скоро ще бъде пуснат на пазара.


Галерия Shelby Code Red Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg