Автор: vladi
Публикувано на: 20.07.2011 15:58:06

Рейтинг:

Семейство

Цялото семейство Audi A5, включително горещите модификации S5, премина през фейслифт, като то е получило с оптимизирани двигатели, козметични промени и подобрения по шасито.

Външните промени се състоят в модифицирани брони с по-големи въздушни отвори, нова радиаторна решетка и наличие на LED светлини, а за интериора се предлагат повече материали за оформление и нови волан и скоростен лост при модификациите с автоматична трансмисия.

Инженерите на Audi са извършили модернизации по кормилната уредба и шасито на модела, които са довели до по-лесна управляемост и по-добра стабилност на пътното платно. Освен това, A5 Sportback вече ще може да се поръчва опционално с пет места.

Сериозна работа е паднала по двигателите, с които се предлага семейство A5, като всички вече са оборудвани със система за директно впръскване на горивото, старт/стоп технология и система за регенериране на енергия от спирачките. Благодарение на тях разходът на гориво е намален средно с 11%, а отделяните CO2 емисии - с цели 22%.

Двигателят на A5 1.8 TFSI вече е с мощност 168к.с., която е с 10к.с. повече, като същевременно разходът му на гориво е спаднал от 5.9 на 5.7л/100км. при купето. Агрегатът на модификацията А5 2.0 TFSI е останал със същата мощност от 211к.с., като при него само е намалена консумацията на гориво.

Моделът получава и изцяло нов двигател. Това е 3.0-литровият V6 TFSI, който генерира мощност от 272к.с. За съжаление, липсват данни за динамичните качества на модела с него. Горещото Audi S5 пък вече ще разчита на V6, вместо досегашния V8 агрегат, чиято мощност е 333к.с. и позволява на купето да ускорява от 0-100км/ч. за 4.9сек.
 
Наборът от дизелови двигатели остава същият, като базов е 2.0-литровият ТDI, доставящ мощност от 177к.с. При него консумацията на гориво е намалена до 3.9л/100км. Налице са и две версии на 3.0-литров TDI агрегат, генериращи 204 и 245к.с. Имайте предвид, че всички дизелови двигатели отговарят на екологичните норми Euro6.


Галерия Audi A5 и S5 2012
Тагове: Audi, Audi A5, Audi S5
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg