Автор: vladi
Публикувано на: 22.06.2011 10:25:56

Рейтинг:

Създадоха

През 2011-та се навършват 50 години от появата на легендарното Renault 4, което се произвеждаше в периода 1961-1991г. По случай юбилея френската компания организира множество мероприятия през цялата година.

От Renault са стартирали конкурс за дизайн на съвременна интерпретация на модела, но по-интересно е решението на компанията да финансира проект на четирима ентусиасти, желаещи да създадат най-бързото Renault 4, правено някога.

Автомобилът трябва да бъде завършен до август, когато ще се проведе ежегодната Седмица на скоростта в Боневил, където според очакванията на създателите й, машината трябва да развие скорост от поне 280км/ч.

Специалното Renault 4 е оборудвано с двигател от състезателното Renault 5 Turbo, чиято мощност е 290к.с., а скоростната кутия е взета директно от Renault 25 GTX Turbo. Освен това са налице предпазна клетка в интериора, противопожарна система, една олекотена седалка и спирачен парашут.

Когато ентусиастите завършат проекта си, от Renault са се ангажирали автомобилът да бъде настроен допълнително от специалистите в спортното подразделение на френската компания.


Галерия Renault 4 Racer
Създадоха най-бързото Renault 4
Тагове: Renault, Renault 4
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg