Автор: admin
Публикувано на: 10.12.2009 00:06:18

Рейтинг:

Създадоха
Немската компания RUF, която по принцип се занимава с тунинговане на автомобили Porsche, в последно време се е заела сериозно с разработване на електрически превозни средства, базирани на модели от тази марка.

RUF вече представи две електрически версии на Porsche 911, като едната дори ще влезе в серийно производство през следващата година, макар и в лимитирана серия, а днес немците показаха и изцяло електрически Cayenne.

Автомобилът е наречен Stormster, като от него вече има три екземпляра, които се използват за провеждащата се в момента в Копенхаген Международна конференция за климатичните промени.

RUF Stormster има много общо с електрическия 911 Greenster, който дебютира в Женева през март. И двата автомобила използват двигател на Siemens, чиято мощност е 367к.с. Той позволява на Porsche Cayenne да ускорява от 0-100км/ч. за 10сек. и да развива максимална скорост 150км/ч.

Електроенергията, необходима на агрегата, се доставя от комплект литиево-йонни батерии Li-Tec, позволяващи изминаването на 200км. без презареждане, което от своя страна се осъществява в стандартен контакт за 8 часа или в специализирана станция за около 5-6 часа.

От RUF съобщават, че имат готовност да стартират производството на Stormster също през 2010-та година, но не се ангажират с конкретни дати и цена.

Създадоха електрическо Porsche Cayenne
Създадоха електрическо Porsche Cayenne
Създадоха електрическо Porsche Cayenne
Създадоха електрическо Porsche Cayenne
Създадоха електрическо Porsche Cayenne
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg