Автор: admin
Публикувано на: 01.07.2009 00:15:52

Рейтинг:

Само

От суперавтомобила Citroen GT, който се появи буквално от виртуалния свят, ще бъдат произведени само 6 екземпляра, съобщиха от френската компания. Неговата предполагаема цена ще е 1.3 млн. евро.

Припомняме Ви, че колата първоначално присъстваше в популярната игра GranTurismo 5 за PlayStation, а в последствие от Citroen решиха да направят нейно реално копие, което беше представено на автосалона в Женева през март.

Решението за пускане в производство е взел маркетинговият директор на Citroen Винсен Бесон, като се очаква серийният модел да не се различава коренно от прототипа, показан в Женева. Дебютът на производствената версия ще се състои на изложението във Франкфурт през септември, но само след няколко дни на Фестивала на скоростта в Гудууд ще видим нов прототип на модела, който е напълно в движение.

Въпреки че французите все още не разкриват никаква информация за техническите характеристики на Citroen GT, ние ще Ви запознаем с тези на автомобила от играта GranTurismo 5. Там мощността на двигателя е 646к.с., като след допълнителен тунинг тя може да се повиши до 138к.с., а максималната скорост, която развива колата е над 330км/ч. 


Галерия GTbyCITROEN
Тагове: Citroen, Citroen GT
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg