Автор: admin
Публикувано на: 13.09.2010 12:11:04

Рейтинг:

SafeDrive
Въпреки че автопроизводителите не спират да работят върху активната и пасивна безопасност на своите автомобили, броят на жертвите от ПТП в България постоянно нараства, като основната причина за това са лошите пътища в страната. Едно българско изобретение обаче може да обърне възходящия тренд на черната статистика и да превърне пътуването по пътищата както в страната, така и в Европа в доста по-спокойно и сигурно.

Устройството SafeDrive е разработено и се сглобява изцяло в България, като представлява GPS приемник. То съдържа предварително заредена, актуална база данни, с географските координати на опасни и/или контролирани участъци от пътната мрежа в цяла Европа, изградена в съответствие с официалната информация, публикувана от държавните органи, засягаща опасните участъци и зоните с повишена концентрация на ПТП, които често са контролирани и/или оборудвани с видеокамери за безопасност.

SafeDrive има изключително компактни размери, а за да се активира трябва само да го включите в куплунга на запалката на автомобила. Устройството следи в реално време географското положение на превозното средство и предупреждава със светлинна, звукова и гласова сигнализация при наближаването на опасни и/или контролирани пътни участъци, чиито координати са записани в базата данни. Освен това, то ще ви информира и ако сте превишили допустимата скорост на пътния участък.
 
Всяко устройство е придружено от кабел за свързаност с персонален компютър, за да можете да извършвате собственоръчно всякакви промени по настройките му, както и да изтегляте актуалните ъпдейти на програмата. Последното става посредством безплатното приложение SafeDrive Device Manager, което може да се изтегли от сайта на компанията.

SafeDrive предоставя възможност за множество персонални настройки. Така например, можете да настройвате силата на звука и да избирате между градски, извънградски и тонален режим на предупреждение. Можете също да изключите някои типове зони, за които не желаете да бъдете предупреждавани, и дори да запаметявате собствени точки и в последствие да получавате сигнал при тяхното приближаване.

Много важно нещо, което трябва да споменем за устройството SafeDrive е, че то не нарушава абсолютно никакви закони, тъй като не е анти-радар. Освен това, за разлика от някои анти-радари, на него не му влияят атермичните стъкла. Предвидени са и много езикови пакети (български, английски, френски и т.н.), чиято инсталация става посредством SafeDrive Device Manager.

Ако желаете да си закупите устройството SafeDrive, чиято цена е 198 лева с ДДС, и то да ви бъде доставено безплатно до всяка една точна на България или имате въпроси относно него, пишете на pavel@blogmedia.bg.

Галерия SafeDrive
SafeDrive – Шофирай безопасно, спаси живот!
SafeDrive – Шофирай безопасно, спаси живот!
Читателски коментари

Анонимен 2010-10-18 19:36:30 0 отговори

Анонимен

За съжаление това устгройство може да служи единствено като морална и психическа подкрепа на собственика си. Но дотук. За същите пари може да се добие нормална навигация, с която оесвен, че се навигира, се и актуализират всякакви точки, вкл. такива за камери, сто1нки на КАТ, засади и др. И определението, че "..не му влияят атермичните стъкла.." може да бъде орпеделено единствен като ..щега. Няма истински GPS чип, на който те да не влияят. Е, освен ако самото устройство да не е една шега и да няма такъв чип. Но както писах по-горе: чип без актуализирани данни = морална и психическа опора.

Анонимен 2010-10-16 23:34:00 0 отговори

Анонимен

Ха-ха А не е ли по добре да си купите навигация за тези пари??? Хем карта ще си имате хем и тази екстра. Просто това устройство е супер скъпо....

Наско 2010-09-25 19:41:44 0 отговори

Наско

Забравих да попитам къде може да се види устройството на живо в София, че да не се налага да ходя до Овердрайв, тъй като живея и работя в Люлин, а до там е доста път?

Наско 2010-09-25 19:40:30 0 отговори

Наско

До първия анонимен - батка ти май не си пътувал скоро по пътищата на България! А колкото до присъдите - това е хубаво нещо, но първо трябва да има такива за истинските престъпници и убийци, не за шофьорите!

Tech 2010-09-25 18:46:19 0 отговори

Tech

Да, работи без проблем в USA, но трябва да се обърнете към support-a за информация относно базата данни.

Анонимен 2010-09-16 23:04:33 0 отговори

Анонимен

6TE RABOTI LI VAV USA?

Анонимен 2010-09-16 10:48:54 0 отговори

Анонимен

Жертвите по пътищата в България не са в следствие на лошите пътища, а на малоумните шофьори. Разберете го това веднъж за винаги и стига сте обвинявали пътя. Ако искате да излезна една седмица с камера в ръка и да ви поснимам материял над който да ви оставя да мислите ? Започнете ефективните присъди за всеки който направи нарушение, стига с това "ама не карах аз" "ама не знам си квоооооо не знам си щоооооооо" .. СЪД и ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ !!!!! ДЪЛГИ ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ !!!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg