Автор: admin
Публикувано на: 22.02.2009 23:47:24

Рейтинг:

Saab
В петък шведската компания Saab подаде документи за обявяване в несъстоятелност. Това стана след като концернът General Motors, чиято собственост е марката, както и правителството на Швеция отказаха да подпомогнат финансово автопроизводителя.

Saab използва Закона за фалитите срещу кредиторите, което ще и позволи да направи опит за преструктуритране на дълговете си и ще и даде шанс за привличане на нови инвеститори. Изпълнителният директор на компанията заяви, че ще се опитат да отделят Saab от General Motors, за да стане самостоятелна компания.

Вероятността да бъде намерен нов инвеститор е доста голяма, като се има предвид, че през следващата година и половина на пазара ще бъдат пуснати новото поколение на 9-5 и изцяло новите модели 9-3X и 9-4X.

Напомняме Ви също, че наскоро от Saab заявиха намеренията си за изграждане на изцяло нова идеология на марката, като целта е тя да се превърне в начин на живот за своите клиенти, а не в масов производител на автомобили. Повече за плановете на  Saab може да научите тук!

Галерия Saab
Saab пред фалит
Тагове: Saab, GM, бизнес
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg