Автор: admin
Публикувано на: 30.03.2010 22:39:19

Рейтинг:

Saab
Руският банкер и бивш акционер в Spyker, Владимир Антонов, е заявил, че в плановете на Saab влиза построяване на завод в Калининград (Русия), чийто годишен капацитет да е 10 000 превозни средства. Информацията е публикувана от шведското издание „The Local”.

В момента Антонов формално е само съветник на компанията Spyker, която в началото на годината придоби Saab, но бизнесменът разкри, че контролирана от него банка е осигурила част от финансирането на сделката, поради което той активно е ангажиран с по-нататъшното развитие на компанията.

Владимир Антонов доскоро притежаваше акции в Spyker, но беше принуден да се раздели с тях, тъй като от General Motors не желаеха да водят преговори за продажбата на Saab със съмнителни според тях инвеститори.

Калининград пък е специална икономическа зона, ползваща се със значителни митнически и данъчни предимства. Именно тук се намира заводът Автотор, който беше открит през 1997г., като в него се произвеждат автомобили на BMW, Kia, Hummer, Chevrolet и Cadillac. През 2009г. от фабриката излезнаха 60 000 превозни средства.

Галерия Saab
Saab планира да строи завод в Русия
Тагове: Saab, Spyker
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg