Автор: admin
Публикувано на: 07.09.2009 00:48:15

Рейтинг:

Rolls-Royce

След дълги месеци на тестване и множество шпионски фотографии, Rolls-Royce най-накрая разкри официално своя изцяло нов модел Ghost, който е по-малък и по-достъпен от Phantom, като от компанията се надяват той да е още по-успешен и от него. Автомобилът ще влезе в пряка конкуренция с Bentley Continental Flying Spur.

Почти идентичен с концепцията 200EX, която беше представена на тазгодишното изложение в Женева, бъдещите собственици на Ghost ще могат да поръчат своя автомобил с оцветени в сребрист сатен радиаторна решетка, преден капак и рамка на предния прозорец, именно като тези на концепцията.

Външният вид на Rolls-Royce Ghost е силно повлиян от този на Phantom, но дължината му е с 400мм. по-малка. Предната част на автомобила е силно скосена, с огромна радиаторна решетка, а задните врати се отварят широко, на 83 градуса назад, осигурявайки максимално удобен достъп до вътрешността на луксозния седан.

Както всички очаквахме, интериорът на Ghost е суперлуксозен и елегантен, като той също е вдъхновен от този на Phantom. Когато човек влезе в купето, той е посрещнат от голямо количество кожа, хромирани елементи, лъскави копчета и дървени декорации, а за максималния комфорт на пътниците се грижат четиризонен климатик и удобни кресла с функции за масаж, отопление и вентилация.

Ако сте от по-взискателните клиенти и тези екстри не са ви достатъчни, то от Rolls-Royce предлагат като опции стелки от мека агнешка вълна, панорамен покрив, 9.2-инчови LCD екрани за пътниците отзад, високопроизводителна мултимедийна система, хладилна кутия с чаши за шампанско и др.

По отношение на технологии, Rolls-Royce Ghost е натъпкан с всички последни разработки на BMW. Автомобилът е оборудван с камери отпред, отзад и отгоре, помагащи на водача при паркиране, както и система за нощно виждане, разпознаваща пешеходците в тъмното. Седанът разполага с активен круиз контрол със stop&go технология, система за сигнализация при напускане на пътната лента, при която дори воланът започва да вибрира, а фаровете се настройват автоматично за максимално осветяване.

Rolls-Royce Ghost има последно поколение въздушно окачване, което е с електронно променливи амортисьори, като от Rolls-Royce твърдят, че системата е толкова чувствителна, че усеща дори движение на пътник от едната на другата страна на задните седалки и незабавно да компенсира теглото. Окачването също така може да повишава или понижава нивото на автомобила с 25мм.

Луксозният седан е получил и всички възможни електронни помощни средства за максимална безопасност на водача и пътниците. В стандартното му оборудване влизат Anti-Roll Stabilization, Dynamic Brake Control и Dynamic Stability Control, включваща Dynamic Traction Control и Cornering Brake Control.

Малкият седан на Rolls-Royce е изграден върху платформата на BMW 7-Series L, като двата автомобили имат 20% общи части. Габаритите на Ghost са 5 399мм. дължина, 1 948мм. широчина и 1 550мм. височина, а разстоянието между двете оси е 3 295мм. Двигателят на новия модел е 6.6-литров V12, с мощност 570к.с. при 5 250об/мин. и максимален въртящ момент 780Нм., достиган още при 1 500об/мин. Агрегатът осигурява ускорение от 0-100км/ч. за 4.9сек., максималната скорост е ограничена на 250км/ч., а средният разход на гориво е 13.6л/100км.

Официалният дебют на Rolls-Royce Ghost ще се състои на автомобилното изложение във Франкфурт, което ще отвори врати за посетители на 17-ти септември. Продажбите на луксозния седан в Европа ще стартират в края на тази година, като цената му ще започва от около 200 000 евро.


Галерия Rolls-Royce Ghost
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg