Автор: admin
Публикувано на: 09.11.2008 22:56:11

Рейтинг:

Renault
Френската компания Renault съобщи, че планира да разработи три градски автомобила, задвижвани от електродвигатели. Те ще са базирани на моделите Kangoo, Megane и Twingo, като ще можем да ги видим най-рано през 2011г.

Отговорникът за създаването на електромобили в Renault Серж Юкоз заяви, че в момента компанията провежда тестове, на които оборудваните с елктромотор автомобили не отстъпват по нищо на тези с 1.6-литров бензинов агрегат, с мощност 100к.с. Установено е също, че при скорост между 70 и 100км/ч. електрическите модели са много по-гъвкави от бензиновите.

За да напрявят превозните средства по-икономични, инженерите на компанията разработват дизайн на купетата, който да намали максимално съпротивлението с въздуха. Батериите на тестовите модели се зареждат за 8 часа, което им позволва да изминават разстояние от 160-200км/ч. Целта при серийните автомобили е зареждането да става за 20-30мин.

От Renault се надяват до стартирането на Олимпиадата в Лондон през 2012г. да са завършили своите проекти, за да могат да превозват участниците в спортното събитие с екологично чисти автомобили.

Галерия Renault
Renault разработва три градски електромобила
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg