Автор: admin
Публикувано на: 19.04.2010 11:59:57

Рейтинг:

Renault
В началото на 2011г. Renault ще пусне на пазара първите си електромобили Fluence Z.E. и Kangoo Van Z.E., а в края на миналата седмица френската компания разкри официална информация за серийните им версии.

Концепциите на двата автомобила дебютираха на изложението във Франкфурт през 2009г., като още тогава беше оповестено, че имат автономия от 160км. На салона видяхме прототипи и на още два електромобила, но те ще бъдат вкарани в производство на по-късен етап.

Renault Fluence Z.E. е оборудван с електромотор, доставящ мощност от 95к.с. и максимален въртящ момент 226Нм. От френската компания твърдят, че колата може да се движи с максимална скорост от 130км/ч.

Комплектът литиево-йонни батерии се зарежда в домашен контакт за 6-8 часа, а в бързозарядни станции за 30 минути или може да бъдат заменен в специални пунктове, чрез автоматичната система QuickDrop.

Fluence Z.E. е запазил обема на товарното си отделение и пространството за пътниците, въпреки че зад втория ред седалки са разположени батериите. Това е постигнато чрез удължаване на превозното средство със 130мм. до 4 750мм.

Kangoo Van Z.E. разчита на по-малък електромотор, който е с мощност 60к.с., но максималният му въртящ момент също е 226Нм. и автономията на автомобила отново е 160км. Този модел ще е насочен предимно към транспортните фирми, които прекарват товарите си на кратки разстояния.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg