Автор: admin
Публикувано на: 07.07.2010 13:02:09

Рейтинг:

Renault
Международното автомобилно изложение в Париж ще се проведе чак през октомври, но от Renault решиха да разкрият още сега новата си концепция DeZir, която ще дебютира именно във френската столица.

Автомобилът представлява двуместно купе с отварящи се нагоре врати. Неговите габарити са 4 225мм. дължина, 1 986мм. широчина и 1 163мм. височина, а междуосието му е 2 582мм. Концепцията е дело на главния дизайнер на Renault, Лаурен ван ден Акер, като с нея се демонстрира визията на бъдещите модели на компанията.

Renault DeZir се задвижва изцяло от електричество, двигателят му е с мощност 150к.с. и максимален въртящ момент 226Нм. Необходимата енергия се доставя от 24-киловатова литиево-йонна батерия, която възстановява 80% от капацитета си за 20мин., в бързо зарядна станция.

Автономията на двуместното купе е 160км., а от Renault твърдят, че то ускорява от 0-100км/ч. само за 5сек. и развива максимална скорост от 180км/ч. Тази впечатляваща динамика се дължи най-вече на ниското тегло от едва 830кг., постигнато чрез изработване на каросерията от кевлар.

Галерия Renault DiZir Concept
Тагове: Renault, Renault DeZir
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg