Автор: admin
Публикувано на: 08.12.2009 13:03:08

Рейтинг:

Renault
Renaultsport представи новите си рали автомобили R1 и R2, които са базирани на модела Twingo и са оборудвани със състезателни пакети. Първата кола е икономична и е подходяща за начинаещи пилоти, докато втората е насочена към професионалните състезатели.

Освен че могат да се използват в рали състезания, двата автомобила са лицензирани и за движение по стандартни пътища, като цената на пакета за R2 е 27 990 евро, а тази на R1 все още не се съобщава.

Twingo Renaultsport R2 е оборудван с 1.6-литровия двигател на модификацията RS, но мощността му е увеличена от 133 на 160к.с., а максималният въртящ момент вече достига 160Нм. Агрегатът е комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия, чиито предавки се сменят от лост на волана.

Автомобилът е получил също регулируемо спортно окачване, диференциал с повишено триене, мощни спирачки с 280мм. дискове отпред и 240мм. отзад, както и защитен ролбар в интериора. Пакетът включва още състезателни седалки Sabelt, с шестточкови предпазни колани, и два комплекта алуминиеви джанти – 15-инчови за макадам и 16-инчови за асфалт.

Както вече споменахме, Twingo Renaultsport R1 е икономичната версия на R2, при която, за да се намали цената са орязани някои подобрения. Мощността е 133к.с., като при стандартното Twingo RS, окачването не е регулируемо и не са правени допълнителни настройки по трансмисията.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg