Автор: admin
Публикувано на: 24.09.2010 12:09:19

Рейтинг:

Renault
Френската компания Renault използва изложението за лекотоварни автомобили в Хановер, за да представи серийната версия на напълно електрическия Kangoo Express Z.E.

Автомобилът ще се появи на пазара около средата на 2011-та, а цената му ще започва от 20 000 евро. Благодарение на бонусите за покупка на електромобили в някои страни обаче цената му ще падне значително. Така например, във Франция той би струвал 15 000 евро.

Срещу тази сума, бъдещите компании, които ще използват Kangoo Express Z.E. за превоз на товари, ще си гарантират автономия от 160км., а според цената на електроенергията в различните европейски страни, едно пълно презареждане ще струва между 1 и 2 евро.

Ниската цена на електромобила се дължи на една важна подробност. Когато го купувате, вие не плащате комплекта литиево-йонни батерии, който е с капацитет 22 kWh., а го изплащате на месечни вноски от по 72 евро за срок от 4 години.

Времето, необходимо за пълното зареждане на батериите в домакински контакт е минимум 6 часа, но това едва ли удовлетворява фирмите, използващи автомобилите целодневно. Поради тази причина, френската компания е разработила специална технология за замяна на акумулаторите, при която процедурата отнема около минута.

Електромоторът на Renault Kangoo Express Z.E. пък е с мощност 60к.с., а максималният му въртящ момент достига 226Нм. По данни на компанията, максималната скорост е 130км/ч., а наличието на електрически двигател и литиево-йонни батерии по никакъв начин не е повлияло на товарното отделение и то е същото, като това на стандартното Kangoo Express.

Галерия Renault Kangoo Z.E.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg