Автор: vladi
Публикувано на: 25.01.2011 11:49:20

Рейтинг:

RENNtech

Mercedes отдавна преустанови производството на CLK, тъй като моделът получи ново поколение, известно под името E-Class Coupe, но това не е попречило на тунинг компанията RENNtech да пусне спортна програма за най-мощната му модификация.

CLK 63 AMG Black Series е получил редица аеродинамични компоненти, подобрили неговата стабилност на пътя, като всички те са изработени от карбон, благодарение на което не са повлияли върху теглото на автомобила.

Отпред забелязваме допълнителна устна под предната броня, която изглежда стандартна, но всъщност представлява плоскост, продължаваща под пода на автомобила, чиято функция е да оптимизира посоката на въздушния поток, като по този начин увеличава притегателната сила към пътя. Освен това, част от въздуха се отвежда до спирачките и спомага допълнително за тяхното охлаждане.

Отзад пък наблюдаваме нов дифузер, вграден в бронята, който също спомага за повишаване на притегателната сила, а върху капака е монтирано масивно крило в стил DTM, което може да се настройва.

Що се отнася до двигателя на автомобила, неговата мощност е увеличена със скромните 10к.с., с които е нараснала на 517к.с. Това е постигнато посредством нов Airbox, който също е изработен от карбон.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg