Автор: admin
Публикувано на: 18.12.2009 00:33:26

Рейтинг:

Производството
След две години Volvo планира да произведе 50 екземпляра от електрическия хечбек C30, който компанията разработва в момента, разкри британското издание Autocar. Тестовете на автомобила се спонсорират частично от шведското министерство на енергетиката.

50-те автомобила ще бъдат предоставени на специално подбрана група от хора, които ще дават своите отзиви за модела, на база на които ще бъдат извършени довършителни настройки по него и ще бъде създадена необходимата инфраструктура.

Volvo вече представи концепция на електрическото C30, но за изложението в Детройт през януари е подготвен нов прототип, който е леко модернизиран. При него литиево-йонните батерии отново са разположени на местата, където се намират трансмисията и резервоарът при стандартното Volvo C30.

Първият прототип е помогнал изключително много да се определят проблемите по модела и да се подобри безопасността на всички системи, а интериорът на автомобила вече е изцяло завършен.

Електрическият двигател на Volvo C30 е с мощност 111к.с., а с енергията в литиево-йонните батерии могат да се изминат над 150км., без да е необходимо презареждане, което от своя страна се осъществява в домакински контакт за 8 часа. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за по-малко от 11сек. и развива максимална скорост от 130км/ч.

Тагове: Volvo, Volvo C30
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg