Автор: admin
Публикувано на: 04.07.2010 22:21:22

Рейтинг:

Последният
Тъжно, но факт. Производството на един от култовите американски спортни автомобили през последните две десетилетия, Dodge Viper, се прекратява и поне за момента не е ясно дали ще видим скоро негов заместник.

От завода на Chrysler в Детройт излезе последният представител на настоящото поколение на модела, като негов собственик стана семейство, притежаващо над 40 екземпляра от Dodge Viper.

Последният Viper е боядисан в златист цвят, а през средата на купето минават две бронзови ивици. Външният вид се допълва от петспицови алуминиеви джанти в графитен цвят, а интериорът е получил уникално оформление от фирмата Venzano.

Производството на Dodge Viper стартира през 1992г., като от модела бяха пуснати цели четири поколения. Сега ни остава да се надяваме от Chrysler да дадат зелена светлина на новия Viper, с който е известно, че отдавна се провеждат тестове, но в условия на икономическа криза, въвеждането му на пазара може и да се забави.


Последният Dodge Viper слезе от конвейра
Последният Dodge Viper слезе от конвейра
Последният Dodge Viper слезе от конвейра
Тагове: Dodge, Dodge Viper
Читателски коментари

Анонимен 2010-07-06 10:59:49 0 отговори

Анонимен

Напълно съм съгласен! Само една корекция, която повечето бг сайтове не успяха да преведат точно копирайки от чуждестранните такива, а именно SLS-а е направен на платформа разработвана от Dodge за следващия Viper, по времето на обединението с Даймлер. Естествено от Мерцедес никога няма да си го признят, макар, че вече излезе тази информация...

Анонимен 2010-07-04 22:44:53 0 отговори

Анонимен

Това е наистина култов автомобил. Поне според мен най-добрият спортен. Мисля, че съвсем скоро ще ни покажат неговия заместник, който доколкото разбрах ще споделя обща платформа с Мерцедес СЛС.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg