Автор: vladi
Публикувано на: 26.05.2011 12:34:35

Рейтинг:

Porsche

Две седмици преди изложението в Женева, от Porsche ни показаха три електрически версии на модела си Boxster, които в последствие бяха изложени и на автосалона, но от компанията дори тогава не разкриха подробности за тях.

Сега обаче вече е известно всичко за автомобилите, като се потвърждават спекулациите, че единият от тях се задвижва от два електромотора с обща мощност 245к.с. и въртящ момент 540Нм., и се разбира, че те му позволяват да ускорява от 0-100км/ч. за 5.5сек. и да развива максимум 200км/ч.

Останалите две концепции Boxster E са екипирани само с по един електромотор, доставящ 122к.с. и 270Нм. Те разполагат с доста по-скромна динамика, като ускоряват от 0-100км/ч. за 9.8сек., а максималната им скорост не надвишава 150км/ч.

И трите електромобила имат автономия от около 170км., а за пълното презареждане на батериите им в стандартен домакински контакт са необходими цели 9 часа. Припомняме ви, че те са само тестови и няма да се произвеждат серийно, като целта на Porsche е с тях компанията да придобие опит в тази сфера и да направи проучвания за евентуални бъдещи електрически модели.


Porsche разкри подробности за електрическите Boxster E
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg