Автор: vladi
Публикувано на: 17.01.2011 09:07:43

Рейтинг:

Подробности

Новото поколение на Mercedes CLS 63 AMG направи дебют на изложението в Лос Анджелис в края на 2010-та, но сега компанията е решила да ни запознае с повече подробности за него, както и да разпространи нови снимки и видеоклип.

Вече знаем, че автомобилът е оборудван с новия 5.5-литров V8 двигател на AMG, който е с мощност 525к.с., а максималният му въртящ момент достига 700Нм. С него ускорението от 0-100км/ч. да става за 4.4сек., а максималната скорост е ограничена на 250км/ч.

Новият Mercedes CLS 63 AMG се оказа доста по-икономичен от своя предшественик, въпреки че разполага с повече мощ. Средният разход на гориво е намален с 32% до 9.9л/100км., като принос за това имат монтираната старт/стоп система, новите пиезо инжектори и изработката на някои части на двигателя от алуминий.

Любителите на по-екстремни изживявания могат да се възползват от пакета AMG Performance, който увеличава мощността на двигателя до 557к.с., а максималния въртящ момент до 800Нм. Той позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 4.3сек., а ограничителят за максимална скорост се премества от 250 на 300км/ч.

Mercedes CLS 63 AMG се отличава от стандартния модел по наличието на AMG бодикит, 19-инчови джанти с логото на AMG, и интериор, оформен в комбинация от висококачествена кожа, алкантара и карбонови декорации.

Автомобилът е получил също адаптивно на височина и твърдост окачване AMG Ride Control, работещо в режими Comfort, Sport и Sport plus. Скоростната кутия пък е седемстепенна AMG SPEEDSHIFT MCT, също с три режима - S (Спорт), S+ (Спорт плюс) и M (Ръчен).

Редно е да споменем повече за пакета AMG Performance, който освен увеличение мощността на двигателя, включва преместване на ограничителя за скорост от 250 на 300км/ч. и по-мощна спирачна система. Освен това, с него ще получите 19-иночови джанти с петспицов дизайн, карбонов спойлер на багажника, прагове под вратите с логото на AMG и декоративни елементи в интериора от карбон и черен пиано лак.

Цената на Mercedes CLS 63 AMG в Германия започва от 115 846 евро, като в нея е включено 19% ДДС. Стойността на AMG Performance пакета пък е 7 735 евро с ДДС, а освен това се предлага и един доста дълъг списък с допълнителни екстри.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg