Автор: admin
Публикувано на: 15.09.2010 22:16:22

Рейтинг:

Подробности
Планиран да направи официален дебют на предстоящото изложение в Париж, електрическият Mercedes A-Class E-Cell беше напълно разкрит от немската компания днес.

Електрическата задвижваща система на автомобила доставя постоянна мощност от 68к.с., но в пикови моменти тя може да достигне 95к.с., докато максималният въртящ момент е 290Нм. Тези характеристики са достатъчни, за да позволят на Mercedes A-Class E-Cell да ускорява от 0-60км/ч. за 5.5сек., а максималната му скорост е ограничена на 150км/ч.

Инженерите на немската компания са монтирали на автомобила два комплекта литиево-йонни батерии, с общ капацитет 36 kWh. Когато те са заредени напълно, A-Class E-Cell разполага с автономия от 200 км. Това е и първият модел в света от този клас, който разполага с интелигентна система за управление на електрическата система.

Отвън Mercedes A-Class E-Cell не се различава по нищо от стандартния модел, с изключение разбира се на липсата на изпускателна система. Интериорът му също е останал непроменен, като на мултифункционалния дисплей се визуализират данните за количеството енергия в батериите, изминатите километри, данни за пътуването и т.н.

От компанията са взели решение да включат в стандартното оборудване на автомобила доста повече екстри, в сравнение със стандартния A-Class. Така например, при изпълнение Avantgarde в серийното оборудване влизат би-ксенонови светлини, система COMAND APS, система за автоматично паркиране и комфортен климатик THERMOTRONIC.

Първоначално от Mercedes A-Class E-Cell ще бъдат произведени 500 екземпляра, които ще се отдават под наем на избрани клиенти от няколко европейски страни. По този начин моделът ще бъде тестван в реални условия, а едва на по-късен етап ще стартира масовото му производство.

Галерия Mercedes A-Class E-Cell
Читателски коментари

Павел 2010-09-16 09:45:20 0 отговори

Павел

Всички очакваме този момент, когато и цените им ще са като на конвенционални автомобили.

Jack Bauer 2010-09-16 09:13:28 0 отговори

Jack Bauer

Очаквам втория етап когато ще са вече в серийно производство, и не само тях ами всики останали е-автомобили които ги гледаме за сега само като тестови.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg