Автор: admin
Публикувано на: 26.05.2010 13:10:48

Рейтинг:

Pininfarina
Легендарното дизайнерско ателие Pininfarina тази година отбелязва 80-годишен юбилей, като по този повод е създало прототип на малък градски електромобил, наречен Nido.

За да се задържиш 80 години на върха не можеш да разчиташ само на стари лаври и от Pininfarina прекрасно знаят това. Именно заради това, италианците демонстрират с Nido виждането си за превозните средства от близкото бъдеще.

Автомобилът е с габарити 2 905мм. дължина, 1 683мм. широчина и 1 507мм. височина, като разполага само с две места за сядане. За прототипа е използвано стоманено шаси, но при евентуална разработка на сериен модел то може да бъде заменено от алуминиево.

От Pininfarina не пропускат да изтъкнат, че платформата на Nido може да се използва за четири типа автомобили, включително пикапи и ванове, което ни навежда на мисълта, че вероятно скоро ще видим серийни модели, базирани на него.

Прототипът Nido се задвижва от електромотор, генериращ мощност 40к.с. и максимален въртящ момент 125Нм., енергията за който се доставя от батерия Zebra Z5 Ni-NaCl. Благодарение на ниското си тегло от едва 900кг., автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 6.7сек. и развива максимална скорост от 120км/ч., а автономията му е 140км.

Тагове: Pininfarina, Pininfarina Nido
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg