Автор: admin
Публикувано на: 19.08.2009 00:34:37

Рейтинг:

Peugeot

Освен изцяло новия модел RCZ, на щанда на Peugeot във Франкфурт ще бъдат изложени и негова концептуална хибридна версия, както и такава на компактния кросоувър 3008. Интересното при двата автомобила, е че техните хибридни системи не се състоят от бензинов и електрически двигател, а от дизелов и електрически.

Както знаем, използването на дизелови агрегати в Европа е широко разпространено, като в някои държави те заемат до 60% пазарен дял. Именно това, както и огромният опит, който Peugeot имат с този вид двигатели, са подтикнали компанията да прибегне до този вариант на хибридна система.

Данните показват, че концепцията 3008 HYbrid4 отделя само 99гр/км. CO2 емисии, а RCZ HYbrid4 - 95гр/км. Хибридните системи съчетават в себе си 2.0-литров Hdi двигател, с мощност 163к.с., и електромотор, генериращ 37к.с. Двата агрегата могат да работят както по отделно, така и едновременно за максимална ефективност.

Хибридната версия на Peugeot 3008 ще се появи на пазара през следващата година, докато тази на новия модел RCZ все още е на експериментален етап и не е ясно дали някога ще я видим по пътищата.


Peugeot предсатвя хибридни версии на 3008 и RCZ
Peugeot предсатвя хибридни версии на 3008 и RCZ
Peugeot предсатвя хибридни версии на 3008 и RCZ
Peugeot предсатвя хибридни версии на 3008 и RCZ
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg