Автор: admin
Публикувано на: 25.01.2010 22:59:58

Рейтинг:

Peugeot
Френската компания Peugeot реши да предстaви новия си модел 408, който ще замести настоящия 407, не в родината си ами в далечен Китай. Този ход обаче съвсем не е случаен, а е част от офанзивата на марката на най-големия автомобилен пазар в света.

На представянето на Peugeot 408 в Пекин присъстваше лично генералният директор на компанията Жан-Марк Гал, като събитието беше отразено от близо 300 китайски журналисти.

Сегментът на седана 408 е най-големият в Китай, заемащ 45% от целия пазар, поради което от Peugeot залагат изключително много на този модел, за да увеличат многократно продажбите си в страната. Имайте предвид, че през 2009г. тук французите продадоха с 44% повече коли, в сравнение с предходната година.

Peugeot 408 е проектиран от дизайнерските екипи на компанията в Европа и Китай, като те са целяли автомобилът едновременно да въплъщава модернизма на марката, гарантира максимална безопасност и предлага безпрецедентно вътрешно пространство.

За момента не са известни повече подробности за 408, нито кога ще видим автомобила в Европа, като очакванията са той да направи дебют на Стария континент след малко повече от месец, на изложението в Женева.

Производството на китайската версия на Peugeot 408 ще се осъществява в завода във Вухан, провинция Хубей, като е планирано годишните му продажби в страната да достигат 100 000 броя.

Тагове: Peugeot, Peugeot 408
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg