Автор: admin
Публикувано на: 10.04.2008 16:40:18

Рейтинг:

Peugeot
Автомобилите на PSA са сигурни и екологични. Политиката на групата за устойчиво развитие е свързана с три големи предизвикателства: парниковия ефект, сигурността на пътя и движението в града с ниски емисии на вредни газове. Именно заради този ангажимент, PSA е единственият автомобилен производител, поканен да представи своите решения на първия Салон, посветен на устойчивото развитие, който започва днесв Париж.

На щанда си PSA избра да постави акцент на Peugeot 308 1,6 HDi FAP 110 к.с., който отделя едва 120 г СО2 на километър, благодарение на системата за директно впръскване на горивото, новата механична пилотирана скоростна кутия и гумите Michelin Energy Saver. Семейният автомобил е прекрасен пример за стратегията на групата за намаляване на емисиите на СО2, усъвършенствайки съществуващите технически решения.

По отношение на сигурността на пътя, PSA предлага на посетителите на салона своята система за повикване при спешност. При инцидент, клиентите, чийто автомобил е оборудван с навигационната система на групата, могат да получат ефикасна помощ. Установява се комуникация със специална платформа, автомобилът се локализира и се изпраща пътна помощ. Системата е лансирана през 2003, тя е единствена в Европа и функционира в 9 страни. До момента, от нея са се възползвали 450 000 автомобила на групата.

По третия проблем групата работи от 2000 година, когато създава Институт за Града в Движение (IVM), за да участва в диалога с обществеността по проблемите на мобилността в градска среда. В условията на увеличаваща се урбанизация, мобилността, като фактор за икономическо и социално развитие, е свързана с разнообразието и качеството на решенията и е залог за солидарност.

За втора поредна година, PSA е лидер във Франция и Европа в борбата за намаляване на емисиите на СО2. През 2007, групата продаде 1 милион автомобила отделящи по-малко от 140г/км. Марката BlueLion на Peugeot е създадена, за да обозначи най-екологичните автомобили, според три критерия: емисии на СО2, производство и рециклиране. 40% автомобилите Peugeot ползват екологични бонуси по специална програма на френското правителство.

Галерия Peugeot 308
Peugeot 308 на салон за устойчиво развитие в Париж
Peugeot 308 на салон за устойчиво развитие в Париж
Peugeot 308 на салон за устойчиво развитие в Париж
Peugeot 308 на салон за устойчиво развитие в Париж
Тагове: Peugeot, Peugeot 308
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg