Автор: admin
Публикувано на: 06.10.2008 23:02:19

Рейтинг:

Peugeot

Благодарение на технологията Stop&Start, която ще се появи серийно в гамата на Peugeot през 2011г., моделът 308 1.6 HDi FAP (112 к.с.), представен специално по случай тазгодишното издание на автосалона в Париж, предлага отлични характеристики и едва 4.1 л/100 км. и 109 г/км. СО2 в смесен цикъл.

Технологията, наречена „микрохибридизация“, поставя двигателя в режим покой, когато автомобилът спре и го рестартира много бързо (само за 480 хилядни от секундата), като всички пътници разбират точно кога става това (чрез слаби вибрации). Системата е съчетана с функция за възстановяване на енергия при намаляване на скоростта, така че да се презареди акумулаторът.

Икономичният и ефективен двигател (с мощност 112 к.с. и максимален въртящ момент 270 Nm), филтърът за твърди частици (FAP), механичната пилотирана 6-степенна скоростна кутия, предлагаща освен удобството да избираш режима на превключване на предавките (ръчен или автоматичен) и електронно управление, оптимизиращо разхода на гориво, и системата Stop&Start, превръщат 308 в прекрасен автомобил с удобно управление и нисък разход на гориво. Така например, в смесен цикъл разходът е 4.1 л/100 км., а емисиите на СО2 – 109 г/км. В градски условия Stop&Start е най-ефективна – до 15% по-малък разход, според трафика. Освен това, когато автомобилът не се движи, нивото на шума и вибрациите е минимално.

За да отговори на проблемите на околната среда и тенденцията на трайно поскъпване на горивата, Peugeot поставя намаляването на разхода на гориво и на вредните емисии сред приоритетите си. Марката има значителен принос за лидерството на PSA на пазара на автомобили, отделящи по-малко от 120 г/км СО2. В тази връзка, групата обяви, че работи върху различни технологии. Първият значителен етап в нейната програма ще бъде масова „микрохибридизация“ чрез системата STOP & START. Желанието на PSA е до 2011г. да оборудва с нея над 1 милион автомобила, запазвайки достъпни цени. 


Галерия Peugeot 308 Stop&Start
Peugeot 308 1.6 HDi FAP – екологията преди всичко
Peugeot 308 1.6 HDi FAP – екологията преди всичко
Peugeot 308 1.6 HDi FAP – екологията преди всичко
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg