Автор: admin
Публикувано на: 15.10.2010 11:50:56

Рейтинг:

Първи
На изложението в Париж Lotus представи 5 концепции, които ще се превърнат в серийни модели в близките 5 години, а сред тях беше и новото поколение на култовия Esprit.

Автомобилът ще се появи на пазара през 2013г., но от британската компания са решили да започнат да го налагат още отсега, като разпространиха нови негови снимки и първи промоционален клип.

Видеото е наречено „Lotus Esprit по-бърз от звука”, като целта му явно е да стресне конкуренцията в лицето на Ferrari, Lamborghini и McLaren, въпреки че постигането на подобна скорост от автомобил както знаем е невъзможна.

Припомняме ви, че концептуалният Lotus Esprit е оборудван с 5.0-литров V8 двигател, чиято мощност е 620к.с., а максималният му въртящ момент достига 720Нм. Агрегатът е комбиниран със седемстепенна трансмисия с двоен съединител, предаваща задвижването към задните колела.

Суперавтомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 3.4сек. и е в състояние да развива максимална скорост от 330км/ч. Неговата серийна версия е планирано да бъде въведена на пазара през пролетта на 2013г., като се очаква цената и да е около 110 000 британски лири.


Първи промоклип на новия Lotus Esprit
Първи промоклип на новия Lotus Esprit
Първи промоклип на новия Lotus Esprit
Тагове: Lotus, Lotus Esprit
Читателски коментари

Анонимен 2010-10-17 11:16:50 0 отговори

Анонимен

Изглежда зловещ

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg