Автор: admin
Публикувано на: 06.10.2010 10:54:28

Рейтинг:

Париж
Градският електромобил Twizy ще се появи на европейския пазар чак след година, но Renault решиха да представят на изложението в Париж неговата финална версия.

Въпреки че Twizy, чиято първа концепция дебютира през 2009-та във Франкфурт, наподобява повече четириколесен мотоциклет с покрив, той всъщност е истински автомобил и ще бъде регистриран като такъв.

Renault Twizy има доста компактни размери. Дължината му е 2 320мм., широчината – 1 191мм., а дължината – 1 451мм. В автомобила има място за водач и един пътник зад него, а багажникът се намира под задната седалка и е с обем 31л., но по желание на клиента може да бъде уголемен на 55л.

Любителите на малките градски коли ще харесат още повече електромобила, като разберат, че освен с компактните си размери, той може да се похвали и с тегло от само 450кг., а диаметърът му на завой е едва 4.3м.

Електрическият двигател на Renault Twizy е с мощност 20к.с., а максималният му въртящ момент достига 57Нм. С него автомобилът достига максимална скорост от 75км/ч., но е предвидено да има и версия, развиваща 45км/ч.

Комплектът литиево-йонни батерии пък позволява да се измине разстояние от 97км., когато те са заредени догоре, а тяхното пълно презареждане в стандартен домакински контакт отнема около 3 часа.

Галерия Renault Twizy
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg