Автор: admin
Публикувано на: 30.09.2010 22:35:52

Рейтинг:

Париж
Автомобилното изложение в Париж се очакваше с голямо нетърпение от феновете на Volkswagen, тъй като от немската компания бяха обещали да покажат на него новото поколение на Passat и точно така направиха.

Вдъхновен от луксозния седан Phaeton, новият Passat е станал с 4см. по-дълъг, както седан версията, така и комбито, докато широчината и височината са останали без промяна. Поради това, той е определян от много хора по-скоро като фейслифт на настоящия модел, отколкото като ново поколение.

От Volkswagen обаче защитават своята теза за ново поколение със замяната на всички части по каросерията, с изключение на покрива, като не можем да не признаем, че новите радиаторна решетка, брони и светлини определено отварят доста популярния немски модел.

Интериорът на автомобила пък е станал по-луксозен, а в стандартното оборудване са включени още повече екстри, докато нивата на оборудване Trendline, Comfortline, и Highline остават същите.

Първите доставки на новия Volkswagen Passat са предвидени за началото на 2011 година. Моделът ще е наличен с цели 10 двигателя, с мощности от 105 до 300к.с. като базисен ще е 1.6-литровия TDI, генериращ 105к.с. и 250Нм., а модификацията, оборудвана с него ще може да се похвали със среден разход на гориво от 4.2л/100км.

Важно е да се спомене, че всички агрегати са комбинирани стандартно със старт/стоп система, а най-мощната версия на модела, разчитаща на бензинов 3.6-литров двигател с мощност 300к.с., е оборудвана с електронния диференциал XDS, който се въвежда за първи път при Passat.

Автомобилът идва и с няколко нови технологични постижения. Системата Automatic Distance Control спира автоматично колата, ако засече пешеходец и ускорява, когато сметне, че движещото се зад нея превозно средство може да я удари. От Volkswagen не уточняват коя от двете функции е с приоритет, но да се надяваме, че е първата.

Галерия Volkswagen Passat 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg