Автор: admin
Публикувано на: 30.09.2010 11:16:43

Рейтинг:

Париж
Изложението в Париж определено е най-очакваното събитие в автомобилната индустрия през тази година и ето, че два дни преди то да отвори врати за посетители, компаниите започнаха да разкриват своите нови модели и концепции пред журналисти.

Няма как да не започнем да отразяваме изложението с може би най-интересният автомобил, който ще дебютира на него. Това е концепцията Lamborghini Sesto Elemento, която поставя нови стандарти при спортните коли от най-висок клас.

Концепцията е оборудвана с 5.2-литровия V10 двигател на Gallardo LP570-4 Superleggera, чиято мощност от 570к.с. е запазена. Въпреки това, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 2.5сек., което е с 0.9сек. по-бързо от Gallardo LP570-4 Superleggera.

Тайната на Sesto Elemento се крие в изключително ниското тегло от едва 999кг., което е с цели 340кг. по-малко от това на Gallardo LP570-4 Superleggera. Инженерите на  Lamborghini са го постигнали, като са изработили целия автомобил от въглеродни влакна (карбон), затова не е случайно, че той е наречен Sesto Elemento, тъй като шестият елемент от Менделеевата таблица е именно въглеродът.

Според разпространената информация, Lamborghini Sesto Elemento развива максимална скорост от 300км/ч., въпреки, че първоначално беше съобщено за 350км/ч. Вероятно тя е била ограничена от съображения за сигурност, тъй като Gallardo LP570-4 Superleggera например е в състояние да вдига 325км/ч., а при концепцията съотношението между тегло и мощност е доста по-ниско.

От Lamborghini не разкриват дали Sesto Elemento ще бъде претворен в сериен модел, което се надяваме да стане, но споделят, че бъдещите модели на марката ще използват същите или подобни форми и технологии.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg