Автор: admin
Публикувано на: 05.10.2010 09:44:30

Рейтинг:

Париж
С амбиции да се превърне в еталон на мини MPV сегмента, Hyundai ix20 беше представен на изложението в Париж, където се състоя неговата световна премиера.

Hyundai ix20 се сглобява във фирмения завод на компанията в Ношовице (Чехия). Автомобилът е с дължина 4,1м. и височина 1.6м., а разстоянието между двете оси е с впечатляващата дължина за този клас от 2 615мм. Поради това, южнокорейците се надяват ix20 да може да си съперничи дори с по-големите модели от С-сегмента.

Както споменахме и в предишната статия за ix20, той има типична европейска визия и това изобщо не е случайно, тъй като е разработен в дизайнерския център на Hyundai в Рюселхайм (Германия). Неговите продажби са предвидени да стартират в близкия месец.

Двигателите, с които ще се предлага Hyundai ix20 са два бензинови и два дизелови, чиито мощности варират от 77 до 125к.с. Моделът има и екологична модификация Blue Drive, която е оборудвана със старт/стоп система, система за управление на алтернатора и гуми с ниско съпротивление, позволяващи нивата на вредни емисии да бъдат сведени до 114гр/км., а средният разход на гориво да е 4.3л/100км.

Hyundai ix20 може да се похвали с множество системи за активна и пасивна безопасност, включени в стандартното му оборудване. Сред тях са електронна програма за стабилност (ESP), противоблокираща спирачна система (ABS) и помощник при потегляне под наклон (Hillstart Assist Control).

Париж 2010: Hyundai ix20
Париж 2010: Hyundai ix20
Париж 2010: Hyundai ix20
Париж 2010: Hyundai ix20
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg