Автор: vladi
Публикувано на: 26.01.2011 13:15:28

Рейтинг:

Pagani

От Pagani най-накрая разпространиха официални снимки и първоначална информация за новия си суперавтомобил Huayra, който ще замести Zonda. Името много добре определя колата, тъй като в Андите така наричат бога на вятъра.

Външният вид на Pagani Huayra е доста сходен с този на неговия предшественик, но са се появили детайли, които определено няма да спечелят нови фенове на автомобила. Според компанията обаче, те са допринесли значително за подобряване на аеродинамиката, като са налице и четири клапи, които автоматично се регулират, за да увеличат силата на притискане, когато е необходимо.

Новост при Huayra са отварящите се нагоре врати, а в интериора наблюдаваме висококачествена кожена тапицерия, карбонови панели и алуминиеви декоративни елементи. Разбира се, автомобилът разполага и с множество съвременни технологии, включително тъчскрийн екран, първокласна мултимедийна система и други.

Не е изненада за никой, че рамата на Pagani Huayra е изработена от карбон и титан, а панелите на каросерията са карбонови или от фибро стъкло. Благодарение на широката употреба на композитни материали, теглото на машината е само 1 350кг. Нейните габарити са 4 605мм. дължина, 2 036мм. широчина и 1 169мм. височина, а междуосието е 2 795мм.

Богът на вятъра разчита на 6.0-литров битурбо V12 двигател на AMG, за който се споменава, че е с мощност над 700к.с., а максималният му въртящ момент надвишава 1 000Нм. Агрегатът е комбиниран със седемстепенна секвенционална трансмисия XTRAC, а въпреки че липсват данни за официалните динамични характеристики, се знае, че по време на тестове автомобилът е ускорил от 0-100км/ч. за 3.3сек. и е развил 370км/ч.

Продажбите на Pagani Huayra ще стартират по-късно тази година, като се очаква цената на суперавтомобила да е около 1 млн. евро.


Галерия Pagani Huayra
Тагове: Pagani, Pagani Huayra
Читателски коментари

Анонимен 2011-01-26 13:38:29 0 отговори

Анонимен

Много е модерна .Красива е

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg