Автор: admin
Публикувано на: 15.04.2010 22:26:38

Рейтинг:

PSA
PSA Peugeot Citroen ще инвестира 175 милиона евро до 2013г. в завода La Francaise de Mecanique a Douvrin – Pas-de-Calais – за производството на нов бензинов 3-цилиндров турбодвигател.

По този начин групата ще разшири своята гама от 3-цилиндрови бензинови агрегати, разработвани до този момент, като добави версия турбо.
 
Това ново поколение двигатели, които имат много добри технически показатели що се отнася до CO2 емисии, ще включва атмосферни агрегати от 1 и 1,2 литра, които ще бъдат произвеждани в завода Tremery, Франция считано от 2012г. с годишен капацитет от 640 000 и версии турбо 1,2 литра, които ще се произвеждат в Douvrin, Франция от 2013г. с капацитет от 320 000 двигателя годишно.

Заводът La Francaise de Mecanique произвежда бензинови и дизелови агрегати за марките Citroen и Peugeot, между които и бензинов двигател EP, разработен съвместно с групата BMW.

Областта Nord-Pas-de-Calais и управляващите институции в Pas-de-Calais поддържат активно този проект, който е благоприятен за индустриалното и икономическо развитие на 2-ия автомобилен регион във Франция.

По повод на тази инвестиция, г-н Филип Варин декларира: „С производството на този двигател в завода La Francaise de Mecanique, който е разработен съгласно най-добрите технологии в областта на опазването на околната среда, ние ще постигнем индустриално ноу-хау от високо ниво. Тази инвестиция ще позволи на  групата да засили своето лидерство в сегмента на автомобилите с много ниски емисии от CO2.”

Създадено през 1969г., La Francaise de Mecanique е съвместно предприятие  50/50% на  групата PSA Peugeot Citroen и  Renault , в което работят 3 400 служители. Нейните отдели по механика -  машинно обработване и сглобяване – произвеждат около 6 200 двигатели на ден. През 2009г бяха произведени 1,3 милиона агрегата, от които 942 000 за Citroen и Peugeot.

Галерия PSA
PSA инвестира 175 млн. евро за производство на нов двигател
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg