Автор: admin
Публикувано на: 26.04.2010 21:44:53

Рейтинг:

PSA
Такаши Нишиока, Председател на управителния съвет на Mitsubishi Motors Corporation и Филип Варин, Председател на управителния съвет на PSA Peugeot Citroen, официално започнаха производство на първите автомобили в общия си завод в Русия, „PCMA Rus”.

Съвместното предприятие, със 70%-но участие на PSA Peugeot Citroen и с 30%-но на Mitsubishi Motors Corporation, е разположено в град Калуга, на 180км. югозападно от Москва.

На церемонията присъстваха Дмитрий Медведев, Президент на Руската Федерация, френският министър на промишлеността Кристиан Естроси и Анатолий Автамов, Управител на област Калуга, както и хиляди други гости.

Съвместната инвестиция на стойност 470 милиона евро, ще позволи на PSA Peugeot Citroen и Mitsubishi Motors Corporation да засилят икономическото си и промишлено  присъствие в Русия и ще им подсигури стабилна позиция при възстановяването на руския автомобилен пазар, чиито потенциал за растеж продължава да бъде висок.

Предприятието ще започне работа още тази седмица с производството на Peugeot 308, Peugeot 4007, Citroen C4,  Citroen C-Crosser и Mitsubishi Outlander. Моделите целят средните сегменти на руския пазар.

Заводът ще заработи с пълен капацитет през 2012г., когато годишното производство ще достигне 125 000 броя, разпределено между 85 000 броя средно големи седани за Peugeot и Citroen и 40 000 броя средно големи SUV модели за Peugeot, Citroen и Mitsubishi.

„PCMA Rus” ще бъде изключително компактен завод, с оптимизирано работно пространство в само две сгради. С цел намаляване на вредното влияние върху околната среда, предприятието ще взаимства от компаниите майки най-добрите практики за спестяване на енергия, логистика с минимални CO2 емисии (транспорт с влак) и намаляване на отпадъчните материали (използване на бои на водна основа, устойчиви опаковки при транспорт).

В завода ще се назначат около 3 000 души, като около 2 600 от тях ще бъдат обучени в местния трейнинг център, създаден съвместно с Правителството на община Калуга.

PSA и Mitsubishi откриха общия си завод в Калуга (Русия)
Тагове: Peugeot, Citroen, Mitsubishi
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg