Автор: admin
Публикувано на: 24.03.2010 14:57:45

Рейтинг:

Освеженото
Тази седмица на българския пазар беше въведено обновеното Mitsubishi Outlander, което е с променена визия и нов двигател. Цената на модела започва от 48 990 лв., но има възможност да се ползва данъчен кредит.

Припомняме ви, че новият Outlander се появи на пазара през 2007г., а наскоро премина през фейслифт, но от Mitsubishi наричат освежената версия „Ново поколение Outlander”, тъй като причината за неговото обновяване е визията му да е в крачка с останалите нови модели на компанията.

Автомобилът е получил характерната вече за Colt, Lancer Sports Sedan, Lancer Sportback и Lancer Evolution радиаторна решетка, чийто стил се определя от компанията като „реактивен изтребител” и действително е вдъхновен от такъв самолет.

Инженерите на Mitsubishi са подобрили също аеродинамиката на Outlander, въпреки по-агресивния вид отпред, а дължината на автомобила е нараснала с 25мм. Забелязват се още нови джанти и вградени в мигачите LED светлини. Моделът вече се предлага и с няколко нови цвята на купето, а в интериора материалите са по-качествени.

Освеженото Mitsubishi Outlander може да се похвали и с няколко нови технологии, довели до подобряване на комфорта и сигурността. Сред тях са биксенонови фарове с предни светлини с адаптивно насочване (AFS), система подпомагаща потеглянето по наклон (HSA) и система за СТОП сигнал при внезапно спиране (ESS).

Моделът се предлага с изцяло нов 2.0-литров бензинов двигател, който доставя мощност от 147к.с. Той обаче е наличен само за версията 2WD с 5 места, като с него тя ускорява от 0-100км/ч. за 10.8сек. и развива 184км/ч., а средният разход на гориво е 8.0л/100км. Агрегатът може да се комбинира с петстепенна механична или с шестстепенна CVT трансмисия.

Останалите двигатели на Mitsubishi Outlander са получили известни подобрения, довели до понижени с около 4-5% разход на гориво и отделяни CO2 емисии. Това са бензиновият 2.4 MIVEC и двата варианта на дизеловия 2.0 DiD, като всички се предлагат единствено за версията 4WD, а по-мощният дизел може да се комбинира опционално с новата спортна трансмисия с двоен съединител TC-SST.

Галерия Mitsubishi Outlander 2010
Читателски коментари

Анонимен 2010-07-04 12:10:52 0 отговори

Анонимен

Точно тая предница е толкова уникално грозна, че незнам колко е бил пиян тоя дето е дал одобрение за нея - и ако в Лансера се преглща някак в оулендъра вече е върха на идиотщината

Анонимен 2010-03-24 22:00:46 0 отговори

Анонимен

С тази предница стил Evo е уникален.

ninjata 2010-03-24 20:42:40 0 отговори

ninjata

bravo na mitsubishi djipa e syper samo da ima6 pari ;);)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg