Автор: admin
Публикувано на: 18.04.2010 21:41:33

Рейтинг:

Opel
Застрахователната компания Allianz даде наградата “Genius 2010” („Гениалност 2010”) на Opel за безопасната система на светлините AFL+ на марката. Рита Форст, Вицепрезидент на Opel, отговорна за глобалния европейски автомобилен инженеринг, получи отличието вчера в Лайпциг от патрона на наградата Genius Карстен Креде, член на борда на директорите на Allianz Global Corporate & Specialty AG.

Пешеходците и велосипедистите са трудно забележими в тъмнината и затова често са участници в сериозни злополуки, заяви Креде. Адаптивните предни светлини AFL+ оптимизират видимостта за водача и осветяват страничното на пътя пространство без да заслепяват насрещно движещите се автомобили. Според Allianz тази система значително намалява риска от злополуки при здрач и през нощта.

Форст получи наградата от името на целия екип от инженери, работили по проекта.  “Opel беше първият автомобилен производител, който още през 2002г. въведе на пазара AFL – комбинация на динамични ксенонови светлини за завой и статични светлини за завой,” заяви Форст. “Със системата AFL+, която се появи с Insignia през 2008-ма, а от миналата година и в новата Astra, ние предлагаме най-напредничавата система на светлините в света. Разбира се, ние сме много доволни от това признание за нашата работа.”

AFL+ осигурява оптимална видимост на пътя с помощта на девет автоматични функции. Системата се състои от биксенонови предни светлини с променлив светлинен лъч по широчина, посока и яркост в зависимост от обстановката на шофиране – за града, в пешеходни зони, извънградски пътища и магистрала. Допълнително към това системата включва и светлини за неблагоприятни климатични условия, динамични светлини за завой, статични светлини за завой, асистент за дългите светлини и дневни светлини със светодиоди. С помощта на сензори и софтуер системата постоянно следи профила на пътя, пътната обстановка и климатичните условия, за да бъде активирана подходящата светлинна функция.

Това е шестият път, когато Allianz присъжда наградата Genius. С това отличие застрахователната компания изразява своето уважение към приноса на автомобилните производители за развитието на технологиите, които повишават безопасността на движение по пътищата. Тази годишна награда има за цел да засили съзнанието на обществото по отношение на безопасността и да стимулира автомобилните производители да оптимизират продуктите си в тази област. Технологиите, които са печелили тази награда досега, включват електронната програма за стабилност ESP, асистенцията на спирачките и системата за следене на налягането в гумите.

Галерия Светлините AFL+
Opel получи наградата за безопасност “Genius 2010” на Allianz
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg