Автор: pavel
Публикувано на: 13.01.2012 18:06:31

Рейтинг:

Opel

Едно ново име и един нов сегмент за Opel: В началото на новата година и два месеца преди световната му премиера на 6 март 2012 година на Автомобилното изложение в Женева, Opel показва първи снимки на своя нов динамичен, субкомпактен SUV модел Mokka.

С новия Mokka, Opel става първият германски производител, който представя модел в бързоразвиващия се субкомпактен SUV сегмент.

Въпреки дължината си от 4.28 метра, Mokka осигурява щедро пространство за петима човека. Освен това той спазва напълно философията на Opel да съчетава атрактивен дизайн с иновативни технологични решения и функционални системи, характерни за по-високо позиционирани класове автомобили, които по този начин стават достъпни за по-широк кръг от клиенти.

“Mokka заимства силните страни на традиционните по-големи SUV модели и ги пренася в модерния компактен формат.”, отбелязва изпълнителният директор на Opel Карл-Фридрих Щраке. “Mokka разширява гамата от модели на Opel и е продължение на силната продуктова офанзива на марката от последните няколко години. Той също така внася силна енергия в новия SUV В-сегмент, за който се предполага, че ще има значителен ръст.”

Opel Mokka съчетава функционалност с комфорт, висока позиция на седене с щипка приключенски дух. Той може да бъде оборудван със система за двойно предаване, която плавно и безстепенно предава въртящ момент към задните колела, когато това спомага за по-добро сцепление и управляемост. Задвижването се осигурява от три ефективни двигателя. Всички версии с механични трансмисии са оборудвани със спестяващата гориво система Start/Stop на Opel. Гамата от бензинови агрегати включва 1.6-литров атмосферен мотор със 115к.с. и 1.4-литров Turbo със 140к.с. и въртящ момент 200 Нм. Турбодизеловият двигател е 1.7 CDTI (130к.с. и 300Нм. въртящ момент). Двата агрегата 1.4 Turbo и 1.7 CDTI се предлагат с шестстепенна механична или шестстепенна автоматична трансмисия.

Mokka е оборудван с авангардни за SUV B-сегмента технологични решения, като системи за асистенция на водача, базирани на предната камера Opel Eye, както и камера за обратно виждане. Освен това Opel Mokka се предлага и с ергономични седалки сертифицирани от AGR – германската организация от експерти в областта на здравето на гърба “Aktion Gesunder Rücken e.V.”. В допълнение към щедро оразмереното багажно пространство, Mokka предлага и напълно интегрирана конзола за превоз на велосипеди от последно поколение Flex-Fix, която е уникално технологично решение на Opel.

Всичките тези системи и приспособления дават възможност Mokka да бъде насочен като пазарен продукт към хора с активен начин на живот. Този факт е отразен и в името, вдъхновено от формите и размера на малките, овални зърна на висококачествения сорт кафе Арабика. Създадените на базата на Арабика напитки са с изтънчен вкус и култивиран хармоничен аромат и са изпълнени с енергия. Също като тях, Opel Mokka е компактен, но богат като съдържание.

С новия Mokka, стилистичната философия на Opel на съчетаване на “скулптурната артистичност с германска прецизност” открива нова възможност за израз в субкомпактния SUV сегмент. Със своите скулптурирани и елегантни черти Mokka демонстрира ярък характер, като същевременно с това запазва спортния елемент с мускулестите и атлетични форми на каросерията. Те се подсилват от типичното за марката „острие” в страничните линии, което се издига нагоре в задната част. Спортният характер на Mokka е подчертан и от високия просвет на автомобила, който го прави подходящ и за неравни пътища, както и от широките 1 540мм следи. Той излъчва здравина и надеждност, принос за което имат и 18-цоловите алуминиеви колела, които са стандартни за нивата на оборудване Enjoy и Cosmo.

В интериора на новия Mokka са съчетани типични за Opel качества като функционалност и гъвкавост. Mokka предлага товарен обем от 1 372 литра, както и до 19 отделения за съхранение на предмети. Товарното пространство може да бъде допълнено от конзолата за превоз на велосипеди от ново поколение Flex-Fix, която перфектно се вписва в изискванията за активен живот на мнозина. Opel е единственият производител, който предлага подобна система. Удобното и функционално приспособление е напълно интегрирано в задната част на автомобила, издърпва се като чекмедже и може да осигури превоз на до три велосипеда едновременно.

Opel Mokka се предлага както с предно предаване, така и с двойно. Системата за задвижване на четирите колела осигурява високо ниво на стабилност и сигурност, като същевремнно с това гарантира по-добра проходимост на автомобила в по-тежка пътна обстановка. Когато сцеплението на гумите на предните колела се намали, системата автоматично разпределя мощността, като насочва част от въртящия момент към задните колела.

Стандартни системи, които спомагат за подобряване на безопасността на пътуване за всички версии на Mokka са електронният контрол на стабилността (Electronic Stability Control, ESC), контролът на сцеплението (Traction Control, TC), които се допълват от асистентът при потегляне по наклон (Hill Start Assist, HSA) и при спускане (Hill Descent Control, HDC). Последните подобряват комфорта и сигурността при движение по наклонени пътища и терени.

В оборудването на Opel Mokka са включени високотехнологични решения, присъщи на по-високите автомобилни сегменти. Авангардната адаптивна система на предните светлини (Adaptive Forward Lighting, AFL+), която подобрява пътната безопасност, е базирана на третото поколение биксенонови предни светлини,включващи асистент за дългите светлини (High Beam Assist, HBA). Новото поколение на предната камера Opel Eye също е част от предлаганите системи. Тя от своя страна дава възможност на водача да използва различни функции, включително системата за предупреждение при непреднамерено напускане на лентата за движение (Lane Departure Warning, LDW) и второто поколение на системата за разпознаване на пътните знаци (Traffic Sign Recognition). Никой друг субкомпактен SUV модел не предлага подобна система, която подобрява безопасността и пътния комфорт.

Opel Mokka ще се предлага от дилърите на Opel от края на 2012 година.


Галерия Opel Mokka
Opel Mokka - нещо ново и свежо
Opel Mokka - нещо ново и свежо
Opel Mokka - нещо ново и свежо
Тагове: Opel, Opel Mokka
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg