Автор: vladi
Публикувано на: 21.04.2011 12:09:02

Рейтинг:

Opel

Докато всички погледи са насочени към автомобилните премиери на изложенията в Шанхай и Ню Йорк, Opel реши да разведри обстановката с една „оса”, която не присъства на нито едно от тях.

Немците разкриха информация за така наречената Corsa OPC Nurburgring Edition, която е най-мощната версия на модела Corsa, произвеждана някога. Компанията е планирала да произведе само 500 екземпляра от автомобила, така че ако искате да се сдобиете с един от тях, трябва да побързате с поръчката и да приготвите минимум 27 650 евро.

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition е оборудвана с познатия ни, 1.6-литров, турбо двигател, чиято мощност обаче е увеличена от стандартните 192 на 210к.с., а максималният му въртящ момент е нараснал от 230 на 250Нм.

Увеличената производителност е постигната чрез модификации на ECU-то и нова изпускателна система, а тя от своя страна е довела до подобрение на динамиката. По данни на Opel, горещата Corsa ускорява от 0-100км/ч. за 6.8сек. и развива максимална скорост от 230км/ч.

Corsa OPC Nurburgring Edition е получила и редица други подобрения, сред които окачване Bilstein, спирачки Brembo и оптимизирани ABS, Traction Control (TC) и система за електронна стабилизация.

Специалната версия на компактния модел се предлага в двата нови екстериорни цвята Grasshopper (зелен) и Henna (червен), а външният й вид се допълва от атрактивни 18-инчови джанти.


Opel Corsa OPC се разгорещи още повече
Opel Corsa OPC се разгорещи още повече
Opel Corsa OPC се разгорещи още повече
Opel Corsa OPC се разгорещи още повече
Тагове: Opel, Opel Corsa, Opel Corsa OPC
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg