Автор: admin
Публикувано на: 18.03.2010 22:12:30

Рейтинг:

Opel
Международно експертно жури отличи компактния автомобил Opel Astra с престижната награда “Red Dot” в категорията за продуктов дизайн.

Astra може да добави наградата Red Dot към растящия списък с трофеи, първият от които е „Златен волан” на немското издание AutoBild и европейските му филиали. През последните седмици той нарасна с още три важни отличия в Испания и избора на зрителите в Румъния, доказващи, че Astra е високо оценявана в цяла Европа не само заради нейния изящен дизайн, но и заради иновативните й технологии.

За първи път от основаването на най-престижната национална награда в Испания през 1973 година, Opel Astra печели титлата „Автомобил на годината” на вестник ABC. Компактният модел спечели и Избора за 2010г. на читателите на изданията Prensa Ibérica, La Vanguardia и AutoFácil, както и наградата Автомобил на годината 2010 на Канарските острови.

В Румъния 30 000 човека гласуваха за Astra за "Кола No. 1" в конкурс, организиран от автомобилно телевизионно шоу.  Тази награда беше връчена на 14 март.

Astra, разработена от европейския дизайнерски център на Opel в Рюселсхайм, е продължение на естествената еволюция на дизайнерския език на Opel, описван като „среща между скулптурния артистизъм и германската прецизност”, въведен за първи път с Insignia и внасящ нова интерпретация в компактния клас.

“Много специална чест е за нас да получим това отличие от международно жури, съставено от дизайнери извън автомобилната сфера. Това потвърждава още веднъж, че Opel е на прав път като предлага продукти с най-високо качество на компонентите и материалите, присъщи за по-скъпите сегменти,” заяви Марк Адамс, Вицепрезидент, отговорен за дизайна на Opel/Vauxhall.

Това отличие се присъединява към впечатляващия списък с награди, които новата Astra получи от началото на продажбите й през декември 2009г. До този момент елегантният компактен автомобил е получил 16 награди, включително наградата „Златен волан 2010”. Също така, Astra беше избрана за Автомобил на годината в няколко страни, например в Испания.

Международната дизайнерска награда „Red Dot”, основана през 1955 година под егидата на дизайнерския център Design Zentrum North Rhine Westphalia в град Есен, Германия, е една от най-големите и реномирани дизайнерски награди в света. Тя се определя от международно жури от експерти в дизайна, чиито критерии за оценка се основават на степента на иновативност, функционалност и високо качество на продуктите.

Наградата „Red Dot” е присъждана на много компании, които са известни с иновативния си дизайн, включително Apple, Nokia и Opel. Пет други модела на Opel – Insignia, концептуалният Flextreme, GT, Astra GTC и Astra G от 1998  година, вече са „белязани” с червената дизайнерска точка („design red dot”) и заемат достойно място в архивите на музея на дизайнерския център в Есен.

Тази година 1 636 компании от 57 страни кандидатстваха с 4 252 продукта за бленуваното отличие „Red Dot”. “Международно признатото експертно жури се затрудни изключително поради големия брой качествени участници”, заяви Jan Sötebeer, Главен мениджър на проекта Red Dot. “От името на цялото жури бих искал да изразя нашите искрени поздравления към Opel.”

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg