Автор: admin
Публикувано на: 01.12.2008 11:59:45

Рейтинг:

Официално

Още в края на септември, благодарение на сайта Motoringfile.com, Ви показахме снимки на новия Mini Cooper Cabrio, а в петък от BMW решиха да разкрият всички подробности около модела и да покажат негови официални фотоси и видео.

Автомобилът следва стъпките на модела хечбек, което означава, че много трудно ще го разграничите от неговия предшественик. Въпреки това, кабриолетът е получил няколко козметични промени, като нови фарове и брони, а клиентите ще могат да го поръчат и в два нови цвята - Interchange Yellow и Horizon Blue.

Първоначално новият Mini Cooper Cabrio ще се предлага с 1.6-литров бензинов двигател. Агрегатът е с мощност 118к.с. при стандартната версия и 172к.с. при Cooper S Cabrio. В края на 2009г. компанията ще пусне и дизелова версия на модела.

Покривът на автомобила се отворя или затворя само за 15сек., като тази процедура може да се извърши и в движение, но скоростта не трябва да надвишава 30км/ч. Зад задните седалки се е появил нов предпазен ролбар, който при катастрофа и евентуално преобръщане изскача допълнително, за да предпази главите на пътниците.

Новия кабриолет на Mini ще дебютира на изложението в Детройт през януари, а продажбите му ще стартират през март 2009г. Цената на автомобила ще започва от 9 200 евро при Cooper Cabrio и от 22 800 евро при Cooper S Cabrio. 


Галерия MINI Cooper Cabrio 2009
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg