Автор: vladi
Публикувано на: 28.01.2011 17:49:56

Рейтинг:

Обновеният

Съвсем в реда на нещата, след като Mercedes C-Class получи фейслифт, това се случва и с най-мощната версия на модела - С 63 AMG. От немската компания решиха да ни запознаят подробно с нея, около месец, преди тя да направи дебют в Женева.

Автомобилът е получил коренно променена предница, която е с нова броня с вградени в нея LED светлини, модифицирана радиаторна решетка и L-образни фарове. Освен това, капакът над двигателя вече е алуминиев, което се е отразило на теглото.

Задната част на автомобила също е с нови броня, светлини и спойлер, който съвсем нормално е различен при седана и комбито. От Mercedes са разработили и 18-инчови джанти с нов дизайн, които за съжаление не се виждат добре на снимките, защото белият автомобил, който е оборудван с тях, е в движение.

Въпреки че все още не са разпространени снимки на интериора на С 63 AMG, в прессъобщението се посочва, че той е с ново табло и специфична тапицерия на седалките.

Двигателят на Mercedes С 63 AMG е познатият ни 6.2-литров V8, с мощност 457к.с. Той отново е комбиниран със седемстепенната автоматична трансмисия, която обаче вече разполага със система за контрол на ефикасността. Благодарение на нея и на някои промени по кормилната уредба, разходът на гориво е намален с цели 10%.
 
Разбира се, за по-големите екстремисти е предвиден пакетът AMG Performance, който увеличава мощността на агрегата до 487к.с. и гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 4.4сек. при седана. Без него то става за 4.5сек., което едва ли е болка за умиране, но той включва доста други глезотии, като по-мощни спирачни механизми например. При комбито тези стойности са с 0.1сек. по-високи.


Галерия Mercedes C 63 AMG 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg